Ronald Koeman moet het Nederlands Elftal naar het EK Voetbal 2020 brengen

EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK 2020 Nieuws. Ronald Koeman wordt de bondscoach die Nederland naar het eerste eindtoernooi moet leiden sinds het WK 2014. De voormalig international wordt naar verluidt na dit weekend officieel gepresenteerd door de KNVB.

De KNVB streeft ernaar om de aanstelling van Koeman op dinsdag bekend te maken. De 54-jarige Nederlander zal dan een contract tekenen voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee jaar.

Het eerste doel van Koeman wordt de kwalificatie voor EURO 2020. Mocht Koeman erin slagen om met Oranje het EK Voetbal te halen, dan wordt tijdens het evaluatiemoment besloten of Koeman ook de kar gaat trekken voor Oranje in de aanloop naar het WK 2022 in Qatar.

Invulling staf Koeman is bekend

Afgelopen week werd gebruikt om de invulling van de nieuwe technische te bespreken. Patrick Lodewijks zal de nieuwe keeperstrainer worden van Oranje. De voormalig doelman van PSV en Feyenoord werkte eerder met Koeman bij Feyenoord, Southampton en Everton. Het Nederlands Elftal zal hierdoor wel afscheid gaan nemen van Frans Hoek, die tot aankomende zomer onder contract staat bij de KNVB.

Daarnaast zal Kees van Wonderen de rechterhand gaan worden van Koeman. Van Wonderen is al in dienst van de KNVB, als bondscoach van Onder de 17. De KNVB had de voorkeur om intern iemand door te schuiven, waarna Koeman de keuze op oud-ploeggenoot Van Wonderen liet vallen. Naast Lodewijks en Van Wonderen zal ook fysiek-trainer Jan Kluitenberg worden toegevoegd aan de technische staf.

EURO Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 wordt vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA in dertien Europese steden afgewerkt. Tot aan de halve finale wordt er in diverse landen gespeeld, waaronder Nederland. De halve finales en finale van het EK 2020 worden afgewerkt in Wembley in Londen.

De Europese landen kunnen zich op twee manieren kwalificeren voor het EK Voetbal. Er zijn namelijk tickets te verdienen via de nieuwe Nations League, maar er worden ook plaatsen vergeven via het reguliere kwalificatietoernooi. Meer informatie over de speeldata van het kwalificatietoernooi is te vinden op de speelschema pagina.