Ronald Koeman officieel aangesteld als nieuwe bondscoach Nederland

Oostenrijk - Nederland

Voetbalnieuws. Ronald Koeman is officieel de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De oud-international, die een contract tot en met het WK van 2022 heeft getekend, krijgt als eerste de taak om zich met Oranje te plaatsen voor het EK Voetbal 2020.

De voormalig trainer van Ajax, Feyenoord én PSV werd vandaag door de KNVB gepresenteerd. Tegelijkertijd zette ook Nico Jan Hoogma zijn handtekening onder een contract bij de Nederlandse Voetbalbond. Hij gaat de functie van directeur topvoetbal bekleden.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, was verheugd met het feit dat Koeman en Hoogma definitief zijn vastgelegd. ‘’Zij passen goed in het profiel op basis van hun jarenlange ervaring. Het was niet nodig om referenties op te vragen. We weten dat we van ze op aan kunnen.’’

Mooie uitdaging voor Koeman

Na zijn snelle ontslag bij het Engelse Everton was voor Koeman de weg vrij om het Nederlands Elftal van nieuwe successen te voorzien. Vorige week maakte Koeman al bekend dat hij in gesprek was met de KNVB.

‘’Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ooit bondscoach wilde worden. Ik ben blij en vind het een absolute uitdaging om de komende jaren coach van het Nederlands elftal te zijn’’, aldus de 54-jarige Zaandammer.

Ook Hoogma, oud-speler van onder meer Heracles Almelo en Hamburger SV, is erg blij met zijn nieuwe functie. ‘’Ik ben Heracles ontzettend dankbaar voor de kans die mij geboden is om na mijn voetbalcarrière in te mogen stappen en mijzelf te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Nu is er voor mij bij de bond een interessante uitdaging.’’

EK Voetbal 2020

Aangezien Koeman’s voorganger, Dick Advocaat, zich niet wist te plaatsen voor het WK Voetbal van deze zomer, kan de kersverse bondscoach zich nu al gaan focussen op het kwalificeren voor EURO 2020. Dit EK zal voor het eerst worden afgewerkt in dertien verschillende landen.

De data voor het speelschema van de kwalificaties zijn inmiddels bekend. In de Nations League, de eerste mogelijkheid om kwalificatie af te dwingen, zal Oranje gaan spelen tegen Duitsland en Frankrijk.