Ryan Giggs moet Wales naar het EK Voetbal 2020 leiden

Tijdstip en stadion finale EK 2016

EK Voetbal Nieuws. De Welshe voetbalbond heeft Ryan Giggs aangesteld als nieuwe bondscoach voor Wales. De oud-international en voormalig sterspeler van Manchester United volgt Chris Coleman op.

De 44-jarige Giggs heeft een contract voor vier jaar getekend bij Wales, dat tijdens het EK Voetbal 2016 verrassend de halve finales haalde. ‘The Dragons’ liepen deze zomer het WK 2018 mis, waardoor plaatsing voor het EK 2020 het eerste doel wordt voor Giggs, die als speler nooit zijn opwachting mocht maken op een eindtoernooi.

Naast Giggs waren er nog een aantal kandidaten voor het bondscoachschap. Op dit lijstje stonden de namen van Craig Bellamy, Osian Roberts en Mark Bowen. Uiteindelijk viel de keuze op Giggs, die hiermee de opvolger wordt van Coleman, die deze zomer tekende bij het Engelse Sunderland.

Trots op eervolle baan

“Ik ben enorm trots dat ik deze eervolle baan bij de nationale ploeg heb gekregen”, aldus Giggs. “Ik kan niet wachten om te beginnen met de voorbereiding op de cruciale wedstrijden later in het jaar voor de Nations League.”

‘’Ik wilde heel graag terugkeren in het voetbal. Ik ga met een heel goede selectie werken die de afgelopen jaren succesvol is geweest.” Als speler was er vaak kritiek op Giggs, aangezien hij regelmatig oefenwedstrijden oversloeg, om zich te concentreren op zijn club Manchester United.

‘’Zolang ik wedstrijden win als bondscoach, zullen die vragen niet opnieuw naar boven komen. Ik heb geen sociale media, dus ik zie niet veel van de kritiek. Het mooie van voetbal is dat iedereen er een mening over heeft. Ik kan alleen hard werken en een winnend elftal produceren.’’

EK Voetbal 2020

EURO 2020 wordt de zestiende editie van het Europees Kampioenschap Voetbal. Het toernooi wordt gespeeld tussen 12 juni 2020 en 12 juli 2020. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het toernooi in twaalf verschillende landen afgewerkt. Ook Nederland is gastheer, want er worden diverse groepswedstrijden en één achtste finale afgewerkt in de Amsterdam ArenA.