Scheidsrechter Kuipers en kornuiten

Toch zeker drie Nederlanders actief op het EK deze zomer. Björn Kuipers reist naar Frankrijk met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De de scheidsrechterscommissie van de UEFA heeft dat bekendgemaakt. Pol van Boekel en Richard Liesveld gaan als vijfde en zesde official mee en Mario Diks is reserve. Dit maakt het mogelijk dat er 6 Nederlanders actief zijn op EURO2016, bijna een heel elftal.

Kuipers wist al geruime tijd dat hij actief zal zijn op het EK voetbal. Kuipers en zijn assistenten vormen al jaren een heacht team: “We zijn goed op elkaar ingespeeld en we waren ook al samen begonnen met de voorbereidingen op het EK.”

Het team van de 42-jarige arbiter was tijdens het vorige EK, in Polen & Oekraïne, ook al actief. De supermarkteigenaar uit Oldenzaal floot ook op het WK van 2014 in Brazilië. In 2014 floot hij ook al de finale van de Champions League.

Omdat Nederland niet meedoet aan het EK is de kans dat Kuipers ver komt in het toernooi best groot. Als hij geen grote fouten maakt dan kan het zomaar zijn dat hij na de groepsfase wedstrijden mag fluiten in de achtste-, kwart- en halvefinale. En vanaf dan is er alles mogelijk, dus wie weet staat er toch een Nederlander in de finale van het EK. Hup Kuipers.