Shirt Nederlands elftal WK 2014 bekend gemaakt

shirt nederlands elftal wk 2014

De KNVB heeft vandaag (3 maart 2014) het nieuwe shirt van het Nederlands elftal wk 2014 bekendgemaakt. Het is een volledig oranje shirt met de grote witte leeuw als enige element.

Oranje zal op het WK 2014 schitteren in een retro voetbalshirt waarop de klassieke leeuw in het wit prijkt.

Het is volgens de KNVB een verwijzing naar het 125 jarig bestaan van de Nederlandse voetbalbond. Ze wilden graag de ware, klassieke leeuw terug op het tenue van Oranje.

Historie

Het shirt straalt veel historie uit. Zo is het lettertype ook retro en lijkt veel op het lettertype wat gebruikt werd op het shirt van Oranje tijdens de gloriedagen van de jaren 70. Het lettertype van het nieuwe shirt is ontworpen door grafisch vormgever en typograaf Wim Crouwel.

“Het nieuwe tenue staat voor onze rijke voetbalhistorie”, zegt Kevin Strootman, de reserveaanvoerder van Oranje. “De nieuwe leeuw staat voor de trots die we voelen als team om ons land te vertegenwoordigen en dit shirt aan te mogen trekken.” Zoals de laatste jaren gebruikelijk is voor de productie van het shirt gebruikgemaakt van gerecyclede plastic flessen, gemiddeld 18 per tenue.

Shirt Nederlands elftal WK 2014 kopen?

Het mooie Oranje shirt is nu al te verkrijgen via onze partner Voetbalshop.nl,
Officiële Nederlands elftal fanartikelen kan je via voetbalshop.nl bestellen!