Speelstad Manaus in Brazilië

Manaus ligt in de staat Amazonas in het land Brazilië en is vernoemd naar het grote regenwoud in deze buurt. Het ligt in het noorden van Brazilië en is vooral bekend bij toeristen als startpunt richting het Amazonegebied. Manaus telt op dit moment meer dan twee miljoen inwoners.

De afstand tussen Rio de Janeiro en Manaus is 3000 kilometer, wat neerkomt op een dikke 3,5 uren vliegen.

Het WK stadion in Manaus: Arena Amazonia

Het stadion in Manaus is speciaal voor het WK 2014 gebouwd en is tot ‘Arena Amazonia’ gedoopt. Een mooie naam voor een stadion in het Amazonegebied. De capaciteit van dit stadion is 42.000 die hoogstwaarschijnlijk ook wel allemaal gevuld gaan worden tijdens de wedstrijden.

De bouw van het stadion in Manaus heeft iets van 270 miljoen euro gekost en het wrange is dat er in Manaus geen club op het hoogste niveau acteert. Daarom is er een serieuze optie om het stadion na het WK om te bouwen in een grote gevangenis aangezien de stad vrij veel criminaliteit kent.

Speelstad Manaus in Brazilië

Het weer in Minau

Manaus kent een tropisch klimaat. Dit samen met de verre afstand van Rio de Janeiro maakt het bij de (Europese) spelers van WK 2014 niet echt een geliefde speelstad.