Speelstad Salvador in Brazilië

Salvador wordt ook wel Savador da Bahia genoemd. De volledige naam van deze speelstad is São Salvador da Bahia de Todos os Santos, vrij vertaald in het Nederlands betekent dat “Heilige verlosser van de Allerheiligenbaai”. Deze mooie stad ligt in het noordoosten van Brazilie aan de Athlantische Oceaan. Salvador is de hoofdstad van de staat Bahia en telt een kleine drie miljoen inwoners. Qua inwonertal is Salvador na Sao Paulo en Rio de Janeiro de grootste stad van Brazilië. Vroeger, namelijk tot 1763, is Salvador zelfs de hoofdstad van Brazilië geweest.

De voetballer Bebeto is in 1964 hier in Salvador geboren.

Het WK stadion in Salvador : Bahia arena

De naam van het stadion in Salvador is Bahia Arena. De Bahia Arena ziet er futuristisch uit en heeft een capaciteit van 52000. In dit stadion worden vier groepswedstrijden, een achtste-finale en een kwartfinale gespeeld.

Nederland speelt in dit stadion op 13 juni 16.00 uur Nederlandse tijd haar eerste poulewedstrijd tegen niemand minder dan de regerend wereldkampioen Spanje.

Speelstad Salvador in Brazilië

Het weer in Salvador

Savador da Bahia kent een tropisch savanneklimaat, wat inhoudt dat het een drogere en een regelperiode kent. Tijdens hun zomerperiode is het lekker warm met zo nu en dan een stevige regenbui die de temperatuur dan weer iets doet dalen. Gelukkig is er een lekkere en constante zeebries die ervoor zorgt dat de hoge luchtvochtigheid beter te doen is dan verder landinwaarts.