Strootman nog steeds van grote waarde voor Nederland

Oostenrijk - Nederland

Kevin Strootman is voor Ronald Koeman nog altijd een belangrijke pion bij het Nederlands elftal. De middenvelder is zijn plaats kwijtgeraakt aan de 21-jarige Frenkie de Jong, maar is nog altijd van grote waarde voor Oranje.

Als speler van AS Roma werd Strootman diverse keren geopereerd aan zijn knie. Daarna wist hij zijn oude niveau nauwelijks meer te halen. “Kevin is nog steeds een belangrijke pion in de spelersgroep van Oranje. Hij heeft ervaring, een mening en op trainingen kletst hij erin. Nog steeds is Kevin altijd bezig met de groep en toont geen desinteresse als hij geen basisplaats heeft”, vertelt Koeman in een interview met De Telegraaf. “Mooi is dat de internationals hem accepteren, ook als hij niet speelt.”

De afgelopen interlands koos Koeman voor een middenveld met De Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Een basisplaats lijkt na de doorbraak van De Jong ver weg voor Strootman. “Dat weet Kevin ook en ik vind dat hij daar zeer goed mee omgaat. Komt er een moment dat hij denkt, ik speel onder deze coach te weinig en ik zie het belang niet om er nog bij te blijven, zal hij het aangeven. Dan moeten we met elkaar gaan zitten en kijken wat het beste is. Maar wie zegt mij dat hij straks niet speelt?”

Speelschema Oranje

Het Nederlands elftal komt in maart 2019 weer bij elkaar ter voorbereiding op de start van de EK-kwalificatie. Op 21 maart trapt Oranje de kwalificatiecampagne af met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Drie dagen later staat voor eigen publiek het duel met Duitsland op het programma.