Uniek EK Voetbal 2020 start in Rome en eindigt in Londen

EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK Voetbal 2020. Het WK 2018 moet nog beginnen, maar Nederlandse voetbalfans zullen al reikhalzend uitkijken naar EURO 2020. Dit is namelijk het eerstvolgende eindtoernooi waarop we het Nederlands Elftal weer in actie kunnen zien.

Het EK 2020 beloofd nu al een onvergetelijk toernooi te worden. Vanwege het 60-jarig jubileum wordt het evenement afgewerkt in verschillende landen. De volgende Europese steden doen dienst als speelstad voor het EK Voetbal: Glasgow, Dublin, Londen, Bilbao, Kopenhagen, München, Rome, Boedapest, Sint-Petersburg, Boekarest, Bakoe en natuurlijk Amsterdam.

Aanvankelijk zouden ook in Brussel diverse wedstrijden worden gespeeld. Echter heeft de UEFA eind vorig jaar een streep gezet door de Belgische hoofdstad. Voor het nieuwe Eurostadion werd namelijk geen bouwvergunning overhandigd. De wedstrijden die aanvankelijk waren toegewezen aan Brussel, worden nu afgewerkt in Wembley. Het belangrijkste stadion van Londen is daardoor gastheer van maar liefst zeven wedstrijden.

Mogelijk thuiswedstrijden voor Nederland

In totaal gaan er vier EK wedstrijden gespeeld worden in het stadion van Ajax. Hierbij gaat het om drie groepswedstrijden en één achtste finale. Mocht het Nederlands Elftal zich weten te plaatsen voor het EK Voetbal 2020, dan speelt het twee groepswedstrijden in eigen land.

Het is niet de eerste keer dat Oranje wedstrijden op een Europees Kampioenschap in de ArenA afgewerkt. Tijdens EURO 2000 kwam Nederland drie keer in actie in Amsterdam. In de groepsfase werd er tegen Tsjechië en Frankrijk gewonnen. De laatste wedstrijd was de halve finale tegen Italië, die op uiterst pijnlijke wijze verloren ging na strafschoppen.

EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. Dit kan namelijk via de nieuwe Nations League en via het reguliere kwalificatietoernooi. Bekijk het speelschema om te zien wanneer de eerste officiële wedstrijden op het programma staan.