Vardy en Cahill stoppen als international Engeland

EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal 2020. Jamie Vardy en Gary Cahill hebben aan bondscoach Gareth Southgate laten weten dat ze in principe niet meer opgeroepen willen worden voor het Engelse elftal. De dertigers willen de jeugd een kans geven bij de nummer vier van het afgelopen WK.

Vardy en Cahill houden de deur voor een terugkeer in het nationale team op een kier. Als Southgate door blessureleed bij andere internationals in de problemen komt, mag hij contact opnemen met het tweetal.

“Om eerlijk te zijn denk ik hier al een tijdje over na”, aldus Vardy dinsdag in gesprek met The Guardian. “Ik word niet jonger en de bondscoach is juist bezig met een verjonging van het team.”

“Je hebt tijdens het afgelopen WK gezien dat dat succesvol is, want we eindigden als vierde in Rusland. Ik heb daarom tegen Gareth gezegd dat het waarschijnlijk beter is om jongere spelers op te roepen, zodat hij hen kan ontwikkelen”, vertelt de aanvaller van Leicester City, die slechts bij de helft van zijn 26 interlands aan de aftrap mocht beginnen.

Trots

Cahill, die op 61 interlands en vijf goals staat, was op het WK in Rusland ook geen basisspeler. Hij kreeg alleen speeltijd van Southgate in het groepsduel met België. “Het is tijd om een stapje terug te doen”, liet Cahill weten.

“Ik ben heel trots op wat ik bereikt heb bij het nationale team en dat ik een aantal keer aanvoerder van mijn land ben geweest. Ik heb een heel goede relatie met de bondscoach en heb aan het eind van het WK een goed gesprek met hem gehad. Hij begreep mijn situatie, maar we wilden beiden de deur niet volledig sluiten.”

EK Voetbal 2020

Engeland zal door de keuze van Vardy en Cahill twee ervaren krachten missen in de kwalificatiereeks voor EURO 2020. Deze kwalificaties beginnen op 8 september met de wedstrijd tegen Spanje om de Nations League, waar de eerste tickets te verdienen zijn. Verder komt Engeland nog tegen Kroatië in actie in de nieuwe landencompetitie.