Vertrekt Martinez bij Belgische voetbalbond?

België - Noorwegen

Voetbal nieuws. Roberto Martinez tekende voor het WK een nieuwe verbintenis tot en met de zomer van 2020. In het huidige voetbalklimaat betekent een contract echter weinig. Het regent afkoopsommen.

“Volgens onze informatie is er door Real bij een van de makelaars die Martinez vertegenwoordigt geïnformeerd naar zijn contractsituatie bij de Belgische bond”, stelt een verslaggever van Het Nieuwsblad. “Bij de bond is men er gerust op dat hij zal blijven.”

Zelf weigert Martinez om antwoord te geven over de kwestie Real Madrid. “Ik wil niet zeggen of ik of mijn agent contact hebben gehad met Real Madrid”, vertelde Martinez tijdens een persconferentie van de Belgische bond. “Dat is irrelevant en zou van weinig respect getuigen in de aanloop naar de matchen tegen Zwitserland en IJsland. Dat is waar we nu mee bezig zijn.”

Waarom Martinez niet gewoon aangeeft dat hij de rit uitdoet tot en met het EK 2020, is de vraag. Mogelijk wil de Spanjaard de deur toch nog op een kier houden, mocht Real Madrid met een aanbod komen dat niet kan worden afgeslagen.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is via het eindtoernooi van de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit eindtoernooi in het voorjaar van 2019. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.