“We komen terug” Rode Duivels niet langer FIFA #1

De Rode Duivels zijn de eerste plaats op de FIFA-ranking kwijt. Twee weken geleden was al bekend gemaakt dat België na 164 dagen niet meer helemaal bovenaan de lijst zou staan. Op 7 april werd door de Wereldvoetbalbond de nieuwe ranking vrijgegeven. De Rode Duivels zakken naar de tweede plaats, Argentinië heeft de koppositie overgenomen.

Sinds de laatste publicatie van het klassement (op 3 maart) speelden de Belgen één interland (de met 2-1 verloren oefenpot tegen Portugal). Argentinië van werkte twee WK-kwalificatieduels af (tegen Chili en Bolivië), won die allebei en pakte zo een pak punten. De derde positie wordt ingenomen door Chili.

“Ons doel is om terug aan kop te komen”, reageren de Rode Duivels via hun twitteraccount. Op de FIFA-ranking heeft België nu 154 punten achterstand op de eerste plek. “Onze feliciaties aan Argentinië”, tonen de Rode Duivels zich sportief.

Op 10 juni begint het EK. De Belgen krijgen dan weer alle gelegenheid om orde op zaken te stellen en terug te komen in het FIFA klassement.