Wesley Sneijder krijgt afscheidswedstrijd in nieuwe thuisshirt Oranje

België - Finland

Voetbal Nieuws. Wesley Sneijder gaat op 6 september zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal spelen. Voetbalfans krijgen de mogelijkheid om de recordinternational uit te zwaaien tijdens een vriendschappelijk duel met Peru in de Johan Cruijff Arena.

‘’Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren’’, aldus de 33-jarige Sneijder. ‘’Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Lukas Podolski dat bij de Duitsers deed. Ik kan haast niet wachten tot 6 september. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is.’’

Uitgesteld afscheid

De recordinternational nam kort na de aanstelling van Ronald Koeman afscheid van Oranje. Aanvankelijk hoopte hij zijn laatste wedstrijd te spelen tijdens de afgelopen interlandperiode, maar Koeman koos ervoor om deze wedstrijden te gebruiken om nieuwe spelers aan het werk te zien.

Hierdoor moet Sneijder zijn officiële afscheid uitstellen tot september. Een beslissing waar hij inmiddels goed mee kan leven. ‘’Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht’’, zegt Sneijder. ‘’Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet.’’

Nieuwe wedstrijdshirts Nederlands Elftal

Zoals gebruikelijk heeft kledingsponsor Nike een nieuw tenue ontworpen, waar het Nederlands Elftal de komende twee jaar in te zien zal zijn. Het tenue zal tijdens de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië voor het eerst worden gedragen.

Het nieuwe thuisshirt is natuurlijk oranje van kleur. Op de mouwen zijn de kleuren wat speelser en dynamischer. Het shirt voor uitwedstrijden is lichtblauw en bevat verwijzingen naar het jaar 1988. In dit jaar kende het Nederlands Elftal haar enige grote succes tot nu toe: het kampioenschap tijdens het EK Voetbal 1988.

EK Voetbal 2020

In de nieuwe tenues zal Nederland kwalificatie voor het EK Voetbal 2020 af moeten zien te dwingen. De kwalificatieperiode start in september, met de eerste wedstrijden voor de Nations League. Vervolgens staan vanaf maart 2019 de eerste wedstrijden van het reguliere kwalificatietoernooi op het programma. Oranje heeft dus twee mogelijkheden om een ticket voor EURO 2020 te verdienen.