Wesley Sneijder neemt afscheid als international van Nederland Elftal

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Voetbal nieuws. Ronald Koeman heeft deze week zijn voorlopige selectie bekendgemaakt voor de interlands tegen Peru en Frankrijk. Opvallend is de naam van Frenkie de Jong, die voor het eerst in de voorselectie zit.

Wesley Sneijder behoort vanzelfsprekend ook tot de 34-koppige voorselectie van bondscoach Koeman. De recordinternational neemt op 6 september in het oefenduel met Peru afscheid van Oranje. Voor de 34-jarige Sneijder is het duel in de Johan Cruijff ArenA zijn 134e en dus laatste interland.

“Het is logisch dat het duel met Peru in het teken staat van de laatste wedstrijd van Sneijder. Aan de andere kant hebben we niet veel momenten om bij elkaar te zijn en te oefenen”, vertelt Koeman.

“Het is een oefenwedstrijd die we serieus nemen. Wesley is nog steeds actief en is het voetballen nog niet verleerd. Hij krijgt speeltijd, maar de rest is allemaal gericht op de volgende wedstrijd in de Nations League.”

Ajax hofleverancier Oranje

Ajax is met vier spelers hofleverancier in de voorselectie van Nederland, dat goed wil starten in de kwalificatiereeks voor EURO 2020. Naast Jong zijn ook de namen van Matthijs de Ligt, Daley Blind en Donny van de Beek terug te vinden. PSV levert drie spelers (Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Steven Bergwijn) en Feyenoord (Tonny Vilhena en Steven Berghuis) en AZ (Marco Bizot en Guus Til) mogen ook twee spelers afvaardigen.

Justin Kluivert zien we ook terug in de voorlopige selectie. De vleugelspeler, die afgelopen weekend sterk debuteerde voor AS Roma, viel vorige interlandperiode bij de laatste schifting af. Dit was ook het geval voor Til en Bizot.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in Nederland worden enkele wedstrijden gespeeld.

Na het mislopen van twee grote eindtoernooien, hoopt Nederland wel weer actief te zijn op EURO 2020. Oranje heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar de internationale kalender kijken, dan zien we dat Nederland op 9 september begint met een wedstrijd tegen WK-kampioen Frankrijk.